3 дни крият от майката, че бебето ѝ е загинало в катастрофата с Местан

17 Апр 2019 12:57

 

Три дни близките на семейството, чието дете загина на 14 април при катастрофата с лидера на ДОСТ Лютви Местан, крили от майката смъртта на 6-месечното бебе.

Имало е съмнения, че 29-годишната Емине е с черепно-мозъчна травма и роднините не искали да я тревожат допълнително.

Във вторник състоянието на Емине, съпруга ѝ Юсеин Ахмед и 10-годишното им момче вече бе стабилно, казаха от кърджалийската болница.

В родното село на семейство Ахмед - Първица, всички скърбят. Там всички се познават и загубата на бебето е потресла и роднини, и съседи. В Първица хората са гневни, че Лютви Местан е освободен срещу гаранция от 10 000 лева. Смятат, че мястото му е в ареста.

 

Между местните дори се прокрадват съмнения, че случаят може да бъде потулен. Приятели и съседи на 31-годишния шофьор Юсеин Ахмед са убедени, че той няма вина за катастрофата.

"Беемвето се е движело с 90, максимум до 100 километра в час", твърди пред "24 часа" братовчедът Фердун Юсеин. Той е бил на свиждане в болницата при Юсеин Ахмед. Братовчед му разказал, че секунди преди сблъсъка видял как на главния път излиза автомобил.

"Братовчед ми е преценил, че фолксвагенът ще спре на знака "Стоп", а след като видял, че автомобилът продължава да се движи, свил в насрещното платно, за да избегне удара", твърди Фердун.

Междувременно се разбра, че съпругата на Лютви Местан - Ширин, се обадила на семейството, изразила съболезнования, докато той е бил в ареста, и пожелала да отиде на погребението на бебето.

Main Menu