Турция възстановява надплатени пътни такси на наши автомобили

19 Апр 2019 21:19

Българите, които се съмняват, че са надплатили пътни такси в Турция между 11-13 април 2019 г. могат да подадат заявление за възстановяването им. Те трябва да попълнят и подадат формуляр - или лично на Гише № 58 (Vezne) на ГКПП Капъкуле или да го изпратят на ел. адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Информацията е на МВнР.

След получаване на формуляра от турските митнически власти ще бъде изчислен точният размер на надвнесената и подлежаща на възстановяване сума.

По данни на турските митнически власти, предоставени на Генералното консулство на Република България в Одрин, в периода 11-13 април 2019 г. от повече 70 леки и тежкотоварни автомобили с българска регистрация са били надвнесени суми за неплатени в срок пътни такси на територията на Турция. Това са граждани и превозвачи, платили повече 1000 турски лири.

На 11 април 2019 г. в Турция, на излизане от страната на всички ГКПП беше въведена система на заплащане на неплатените пътни такси от МПС на територията на страната.

От турското ведомство уточняват, че възстановяването на сумата ще се извърши по един от следните начини:

- по сметката за заплащане на магистрални такси - OGS/HGS №;

- по банков път на посочената от българския гражданин във формуляра сметка (IBAN №);

- в брой на каса на ГКПП "Капъкуле".

Необходимият формуляр може да бъде изтеглен от интернет-страницата на Генералното консулство на Република България в Одрин на следния линк:

https://www.mfa.bg/embassies/turkeygc/news/21368

Main Menu