Ген. Владимиров: Не бива да има политици с пожизнена охрана като Доган

20 Апр 2019 08:56

Не трябва да има политици с почти пожизнена охрана като Ахмед Доган. Това заяви в интервю за Дарик бившият шеф на Националната служба за охрана ген. Димитър Владимиров.

"Изтичат средства за хора, които не трябва да се охраняват. Пламен Георгиев на КПКОНПИ, който сам си каза, че има заплахи, по същата логика съдии и прокурор, които осъждат хора, също трябва да бъдат охранявани. Не е нужно човек да се подмазва на тези, които предприемат мерките за сигурност, а трябва да защитава позициите в името на закона. При мен също е имало такива опити да се охраняват хора. Ние ги охраняваме месец, месец и половина, МВР не потвърждава, че има развитие на сигнала и съответно се сваля охраната. Да им сложат 2-3 месеца охрана, ако толкова е нужно, но не така да се слага охрана за всеки, който "кихне". Затова е тази комисия - да анализира и преценява." - подчерта ген. Владимиров.

"Всеки в тази държава може да каже, че е застрашен. Трябва да се знае, че това е скъпо струващо средство. Тогава да обединят усилията си МВР и ДАНС, да изясняват случая и когато няма потвърждение и развитие на сигнала, самият политик вече може да си назначи, ако се страхува партийна охрана и да не е държавна. Иначе всичко е на гърба на данъкоплатеца." - обобщи той.

Ген. Владимиров коментира, че във ведомствата, в които няма нужда от най-висок клас автомобили, НСО трябва да използва коли "среден клас", за да не свързват хората службата само с лъскавите возила и да не я обвиняват службата, че се превръща в "скъпоструваща таксиметрова компания".

Main Menu