30 години затвор поиска прокуратурата за Северин

22 Апр 2019 16:17

30 години затвор поиска прокуратурата за Северин Красимиров, обвинен за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова, съобщи Нова телевизия.

Той ще избегне най-тежкото наказание доживотен затвор, след като се призна за виновен и делото тръгна по съкратената процедура.

Адвокатът му поиска само 15 години лишаване от свобода. Три са обвиненията срещу Северин Красимиров- за блудство, за изнасилване и за убийство по особено жесток и мъчителен начин.

Близки на убитата Виктория заведоха и граждански искове за общо 450 хиляди лева кръвнина.

Роднини на Северин присъствали в съда, а майка му изпаднала в истерия.

Близките на убитата Виктория Маринова, пък поискаха законодателни промени.

 

На 6 април стана ясно, че Северин Красимиров ще поиска съкратена процес на делото срещу него.

На 19 март прокуратурата поиска доживотен затвор за Северин Красимиров.

на 7 октомври стана ясно, че административният директор и водещ на едно от предаванията на русенската телевизия TVN Виктория Маринова е убита по време на своя дневен крос край Дунава.

Северин Красимиров бе задържан от германските власти на 10 октомври -осем часа след постъпило искане от българските власти. Той се е намирал в дома на майка си в германския град Щаде.

Пред германските власти обвиняемият е признал за убийството на Маринова, но отказал да говори за каквото и да било сексуално посегателство върху нея.

Извършителят е засечен въз основа на ДНК анализ, като данните са съвпаднали на 100% с намерените доказателства.

 

Спрямо Северин прокуратурата повдигна задочно две обвинения - за изнасилване и убийство.

На 17 октомври той пристигна на летище "София" с полет от Хамбург, придружаван от полицаи от България и Германия.

Ден по-късно официално му бяха повдигнати две обвинения - за изнасилване и убийство.

На 19 октомври преди началото на заседанието за разглеждане на мярката му за постоянно задържане под стража, той заяви пред медиите, че е виновен и ще приеме всяка присъда, която му бъде поставена.

На 20 ноември станаха ясни и резултатите от направената му съдебно-психиатрична експертиза, според които Северин е с лека умствена изостаналост, но е вменяем и е разбирал какво върши, така че може да носи наказателна отговорност.

Main Menu