Ще бъде слънчево до 23°

24 Апр 2019 07:48

Ще бъде предимно слънчево, с повече облаци сутринта над източните, а след обяд - над планинските райони, но почти без валеж. Ще духа слаб източен вятър.
Дневните температури отново бързо ще се повишат и максималните ще са между 18° и 23°, по-ниски ще останат те по Черноморието 13°-15°, в София - около 21°. Над Черноморието по-значителна облачност ще има все още в сутрешните часове и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд, но тя бързо ще намалее и през деня ще бъде предимно слънчево.

 

Ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха: 13-15°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно в следобедните часове. Ще духа умерен южен, по високите части на Рила и Пирин западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 7°.

 

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - по-високо от средното за април. В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време, но през втория ден ще има и по-значителни временни увеличения на облачността. На отделни места в планинските райони на Западна България са възможни и краткотрайни превалявания, но съществени валежи не се очакват. Повишението на температурите ще продължи. В събота над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

На много места ще има краткотрайни, в отделни райони и интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Над Източна България през по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време.

Main Menu