Борисов: Оставка на Каракачанов? Аз отговарям само за ГЕРБ, той е от ВМРО

25 Апр 2019 14:49

"Аз отговарям само за ГЕРБ. От ГЕРБ всички до един подадоха отвсякъде оставки." Така министър-председателят Бойко Борисов отговори на въпрос ще поиска ли оставката на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, след като позицията му е всички замесени в скандала с евтините апартаменти, придобивани от хора във властта ("Апартаментгейт") да подадат оставки.

Публикация в "Биволъ" разкри, че през 2017 г. вицепремиерът и съпругата му са купили апартамент във "Възраждане" с площ 210 кв. м. и цена 264 хил. лева, т.е. по 640 евро на кв. метър. Каракачанов описал това в декларацията си пред антикорупционната комисия (КПКОНПИ), но не споменал за тераси с площ 117 км. метра. С тях цената за квадрат вече слиза до малко над 400 евро - значително по-ниска от пазарните цени в района.

Въпреки напомнянето, че Борисов е премиер, а Каракачанов - негов подчинен, министър-председателят отново отклони въпроса за оставката: "Идете при него. Той е и председател на ВМРО, сега участва в европейските избори и аз оценка на моите колеги не давам, от другите партии. Имам отношение и много ясно го изразих – всички от ГЕРБ, заемащи депутатски, министерски, зам.-министерски постове на деня напуснаха."

Премиерът не вижда основание и за оставка на министъра на туризма Николина Ангелкова - която също попадна в скандала благодарение на обвинения от бившия вицепремиер с ресор "Туризъм" Валери Симеонов за купен евтино апартамент в "Овча купел".

"До този момент в нищо не са я уличили - отговори Борисов. - Тя дойде и ми обясни, донесе ми всички документи, ние не гоним ей така, урбулешката, защото така трябва."

Main Menu