ВОЛЯ иска оставката на военния министър Красимир Каракачанов

06 Май 2019 16:50

От партия "Воля" настояват за оставката на военния министър Красимир Каракачанов. Мотивът, който те посочват в своя декларация за искането си е, че министърът е нарушил законите, употребявайки Министерството на отбраната в кампанията за евроизборите.

"Скрит зад "щита" на министерството Каракачанов обвини "Воля", че са използвали в социалните мрежи лого на Военновъздушните сили. Каракачанов явно е толкова безпомощен и с толкова изтънял рейтинг като министър, че вместо да подаде жалбата от името на ВМРО, на което се води лидер, използва за тясно партийни цели държавата, а оттам и честа и достойнството на българите под пагон, като ги забърка в измислен скандал", посочва се в декларацията.

От "Воля" обаче са категорични, че двата знака нямат нищо общо. Те подчертават и че за две години като военен министър Каракачанов не само, че не е направил нищо за армията, а дори напротив - оставил е военните без необходимото окомплектоване и без достойно заплащане. Обвинението му към "Воля" пък показвало, че очевидно не познава и логото на ВВС, според партията на Веселин Марешки.

Main Menu