Кола помете 4 деца и падна в река

07 Май 2019 17:17

 

Шофьор помете 4 деца в София. Пътният инцидент е станал на кръстовището на булевард „Владимир Вазов“ и улица "Васил Кънчев" малко преди 14 часа, съобщиха от пресцентъра на полицията.

По първоначална информация водачът на лек автомобил Mercedes е загубил контрол над управлението и блъскайки 4-ри деца, на възраст между 15 и 17 години, пада в канала.

Пострадалите деца са настанени в отделението по „Детска травматология“ на „Пирогов“. Едно от децата е с открита фрактура.

Децата са със сериозни наранявания. Те са приети в противошокова зала. Едното е с тежка фрактура, съобщиха от "Пирогов".

 

Две от четирите деца, които кола блъсна по-рано днес, са изхвърчали от удара и са паднали в коритото на Перловската река. Едното от тях е с фрактура на кръста и няма чувствителност в крайниците, съобщава в. "24 часа".
Момиче на 15 г., което също е изхвръкнало от моста, е с отворена фрактура на стъпалото. Пострадало е и 17-годишно момче. То е с контузия на подбедрицата, а момиче на 16 г. е със счупен глезен.
Веднага са изпратени три линейки, буквално за осем, девет минути са били там екипите, децата са откарани в "Пирогов"", разкриха от Спешна помощ.

Веднага към мястото на инцидента са насочени екипи на Пътна полиция, пожарната и Спешна помощ. Изясняват се всички обстоятелства за възникването на инцидента.

Шофьорът на колата заяви пред радио „Дарик“, че е преминал на зелен светофар със скорост под 50 км./ч, но е засечен от друг автомобил, пътуващ насреща.

По думите му, за да избегне удара с другата кола, е завил рязко в обратната посока към моста, където в този момент на тротоара са се намирали учениците.

С него в автомобила е пътувала негова приятелка. И двамата са се отървали с охлузвания.

Main Menu