Откриха тялото на мъж край дома на убиеца от Костенец

15 Май 2019 15:43

Тялото на 41-годишен мъж е било открито в къща в Костенец, която е в близост до дома на 43-годишния Стоян Зайков, издирван за убийството на 38-годишната Милена Шишкова, съобщиха за Dir.bg от Областната дирекция на МВР-София.

Районът е отцепен от криминалисти и се извършва оглед, но към момента няма следи от насилие по тялото на починалия. По първоначални данни мъжът е страдал от високо кръвно налягане.

"Къщата на починалия мъж е в съседство с тази на издирвания. На този етап мога да кажа, че сутринта в Областната дирекция на МВР - София е получен сигнал за лице, което не се е явило на работа. Колегите са проверили адреса и там са открили труп", обясни пред журналисти вътрешният министър Младен Маринов.

На място са и директорът на ОДМВР – София Николай Спасов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Маринов уточни, че на този етап няма данни на мястото да е имало стрелба или следи от борба.

На въпрос дали има роднинска връзка между починалото лице и предполагаемия убиец от Костенец, който се издирва от няколко дни, вътрешният министър отговори, че такава не е известна.

 

„Това, което го свързва с издирвания е, че къщите им са в съседство. Но той живее сам на този адрес“, обясни Маринов.

Стоян Зайков се укрива вече шести ден. Към момента няма данни той да е напуснал страната, а издирването му е разширено и в Област Перник след получени сигнали от граждани.

Тялото на 38-годишната Милена бе открито в петък около 8.30 ч. на метри от дома й в Костенец. Милена е била застреляна в главата с малокалибрен пистолет. По-късно стана ясно, че тя първо е била пребита, а ръцете й са били вързани. Трупът й е намерен, след като сестра й, майка й и 15-годишният й син пристигнали в къщата й и видели кървави следи. Те сигнализирали в полицията и пристигналите криминалисти са намерили тялото на отсрещната поляна.

Main Menu