Борисов: Национална стратегия за детето няма

15 Май 2019 17:24

Национална стратегия за детето 2019-2030 няма, заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на днешното правителствено заседание.

Той нареди на социалния министър Бисер Петков "всяка сутрин да излиза и да казва, че такава стратегия за детето няма". Вицепремиерът Томислав Дончев допълни, че появилата се информация за неправомерно отнети деца от семействата им е спекулация.

"На социалния министър възлагам сутрин като стане, обед и вечер да прави брифинг и да казва, че такава стратегия няма, защото във Фейсбук, включително протести готвят за това: "Не на стратегията 2019-2030 г!". Стратегия, която я няма и за която много ясно се разпоредих да се прави с дълго, с абсолютно всички мнения и категорично да защитава детето", коментира премиерът.

Работата по стратегията бе спряна през април по нареждане на министър-председателя заради негативните обществени настроения, подклаждани от вълна от фалшиви новини, както и заради готвени протести в много градове. Въпреки това протестите не спряха, а истерията, че държавата се готви да отнема деца, продължава с пълна сила.

Main Menu