Габрово се смее на БГ политиците на карнавала в събота

17 Май 2019 21:21

Традиционният габровски карнавал ще се проведе в събота на 18 май, като и този път жителите и гостите на града ще могат да се посмеят на огромните кукли, осмиващи български и световни политици и звезди, предава БНР.

Мотото тази година е „Маски горе“, като ще представи 67 карнавални сюжета. По традиция, събитието ще завърши с ритуалното отрязване на опашката на огромната черна габровска котка, която преживява в Дома на хумора и сатирата в града.

5-метрови кукли, осмиващи Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Румен Радев и жена му, Путин, Тръмп и редица други обществени лица, ще шестват из града за радост на мало и голямо.

„Най-внушителният е може би на премиера, яхнал Ф-16, после Корнелия Нинова е другият внушителен макет, троянският кон. Зрителите ще разберат за какъв кон идва реч…“, разказва пред БНР художникът Драгомир Цанев.

В очите на габровци Бойко Борисов управлява страната ту като Ф-16, ту като правителствения „Фалкон“. Той е като Юлий Цезар, чийто венец вместо от клони на лавър е изплетен от магнолии.

В града на смеха поглеждат към предстоящите местни избори и обявяват новото риалити „Търси се кмет“ и неговия кино вариант – „Игра за тронове“.

По същото време в Габрово може да бъде посетен и Домът на хумора и сатирата, който провежда своето хумора и сатирата в изкуството, в който участват 150 автори от 44 държави.

Main Menu