Дончев: Трябва да имаме доверието на хората, иначе няма да сме държавници, а самозванци

19 Май 2019 14:00

Първо искам да говоря за Европа . Имаше времена на разруха и на войни...Сега е друго време - да изграждаме, да надграждаме, да я правим по-силна, по-сигурна. Но искам и Европа да бъде по-дръзка, да се мери с нашите глобални приятели и конкуренти. Не слушайте тези, че Европа е стара. Докато Европа се развива, тя е млада. Колко интересно ще бъде, ако разглобим част от Европа. Това е все едно да си изгорим чергата. С тези първи думи се обърна към членовете и симпатизантите на ГЕРБ в зала "Арена Армеец" вицепремиерът Томислав Дончев.

Искам сега да говоря за България - имаше времена, когато у нас имаше разруха, не се създаваше нищо ново, а само се рушеше. Времена на смут, на разкол. Сега е време да се гради и надгражда, но не само магистрали, пътища, детски градини ...Ние трябва да градим големи цели, които да обединяват българите, да фокусират гражданска енергия в едно място, а не да я пилеем.

Едва ли някой тук се съмнява, че ние ГЕРБ сме най-добрите. Имаме опит, имаме експертиза. Но това не е достатъчно - имаме нужда от доверие, това е тази тънка нишка, която свързва гражданина и държавника. И ако тя се скъса, значи сме самозванци. Днес трябва да бъдем по-добри, отколкото сме били вчера, а утре - още по-добри, отколкото сме били днес, подчерта Дончев.

Main Menu