Радев: Борисов прави ”Изкуствена драма” от консултациите с магистратите

19 Май 2019 15:19

 

”Изкуствена драма” нарече президентът Румен Радев изявлението на премиера Бойко Борисов за консултациите му като държавния глава с магистрати за избора на нов главен прокурор.
"Всички знаят много добре, че аз не каня магистрати в къщи или на тайни вечери, нито викам главния прокурор всяка сряда. Не обсъждам личности, а принципи. Не настоявам за имена, а за спазване на закона. Затова мисля, че тези консултации отговарят на обществените очаквания за ясни критерии, мотивирани предложения и прозрачни процедури при избора на нов главен прокурор", каза Радев на церемонията по дипломирането на 25-ия випуск в Американския университетв Благоевград.

 

"Обществото ни очаква справедливост, очаква реална борба с корупцията затова и всички институции, ангажирани с този избор, трябва да осъзнават и да не забравят високата обществена отговорност", каза още той.

 

"Правителството в стремежа си да намали цената, да не посяга на целостта на пакета и способностите, защото това ще обезсмисли целия проект", така коментира той преговорите за покупка на нови изтребители.

 

"След като правителството и Народното събрание задраскаха състезателната процедура, която е гарант за постигане на най-добри условия за България, вече трудно може да говорим за преговори. Правителството прие българите да плащат при неясни условия и да плащат повече, но не казва колко, защото идват избори", допълни той.

 

"Твърди, че са неясни условията и за индустриално сътрудничество и офсет. Мисля, че в този много важен проект не трябваше да се подхожда с лозунги и заклинания, а с реални аргументи", каза президентът.

Main Menu