Бул Инс: Ще изплатим по 50 хил. лв. на близките на жертвите от катастрофата край Своге

22 Май 2019 22:40

 

„Бул Инс” ще изплати обезщетения от по 50 хил. лв. на близките на жертвите от катастрофата край Своге. Това обявиха от управителния съвет на дружеството и допълниха, че решението е дошло след медийните публикации по случая и среща с Комисията по финансов надзор (КФН).

Вчера стана ясно, че от дружеството са изплатили едва по 10 лв. на част от роднините, защото не смятат, че са длъжни да дават обезщетение в този случай.

От застрахователната компания свикаха извънредна пресконференция часове, след като обявиха, че категорично няма основания да плащат обезщетения, тъй като автобусът не е изпълнявал обществен превоз.

„Независимо от нашата убеденост в правотата на защитаваната позиция, поставихме моралните норми над юридическите изисквания, защото считаме, че човешкия живот не струва нито 10 лв., нито 50 хил. лв.”, заяви пред бТВ изпълнителният директор на „Бул Инс” Стоян Проданов.

 

От дружеството се обърнаха към засегнатите близки да предявят своите претенции в офисите на компанията. Парите ще бъдат изплащани в срок от 15 дни след подаване на всички необходими документи.

Проданов допълни, че „Бул Инс” настоява за законодателни промени и затягане на контрола при извършване на обществен превоз.

След като часове преди изявлението си от „Бул Инс” заявиха, че ще търсят правата си по съдебен път, те обявиха, че са се отказали от това намерение заради обществения интерес по случая.

Проданов обясни, че първоначално преведената сума от 10 лв. не е била свързана с обезщетението при злополуката.

Main Menu