Президентът Радев: Нуждаем се от демократична България

26 Май 2019 12:08

Президентът Румен Радев упражни правото си на глас в евровота.

„Нуждаем се от демократична България с ефективността на институциите си и образованието си“, заяви той.

„Нашето бъдеще, нашата свобода, сигурност и благоденствие ще зависят и от хората, и от идеите, които днес подкрепяме с гласа си. Затова призовавам всички българи да гласуват и да не оставят друг да решава тяхното бъдеще вместо тях,“ каза президентът.

„Масовото участие в тези избори е най-сигурният начин за неутрализиране на всеки опит за доминация на корпоративен, контролиран и купен вот“, допълни държавният глава.

 

"Гласувах за мобилизацията на българския народ срещу политическите брокери и измамници, за правото на същия този народ повече да не бъде лъган и ограбван и за правото му да живее достойно тук и сега". Това заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки, след като упражни правото си на глас, предаде БГНЕС . Лидерът на "Воля" гласува в секция 175 в курорта "Златни пясъци" край Варна.

От пресцентъра на "Воля" съобщиха и че тази нощ до изчерпване на количествата Веселин Марешки обявява ниски цени - 1.99 за дизела и най-масовия бензин А95. С включване на живо в социалните мрежи лидерът на партията обяснява, че цял месец не са спирали заплахите към него за саморазправа с бизнеса му. Заплахите били, че или качва цените на горивата, или ще затворят обектите му. "Ударът срещу мен е удар срещу всички почтени българи, които не искат да ги грабят. По думите му е имало заплахи с недомлъвки, но и откровени закани, смс-си и какви ли не послания.

"От всички нас зависи дали ще се преборим за свободата ни, дали ще бъдем заедно срещу тези, които ни грабят, докато ги победим или ще ги оставим да ни отстрелват един по един, докато ни смажат всички", заявява Марешки.

 

"Призовавам всички български граждани, които се интересуват от отечеството, да излязат и да упражнят правото си на глас, днес те са работодатели, днес те са началници и трябва да дават задачи на нас - хората, които искаме да ни избират." Това каза водачът на евролистата на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки след като гласува в столично училище.

"Моят избор беше, е и ще бъде винаги родолюбие, патриотизъм и национална отговорност, силна България в Европа на отечествата. Избрах да гласувам машинно, защото технологиите се развиват и напредват и исках да видя дали е лесно или трудно. Когато гласуват малко хора, гласуват зависимите хора и купените гласове и те определят бъдещето. За това призовавам всички хора да излязат и да гласуват", допълни той.

Main Menu