Политиците за оставката на Цветанов: Като "очаквана развръзка" и "замитане на следи"

30 Май 2019 13:05

 

Като "очаквана развръзка" и "замитане на следи" коментираха в парламента новината за оставката на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в ГЕРБ.

Зам.-председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов коментира пред журналисти, че очевидно човек може да реши във всеки един момент да спре да се занимава с политика и да бъде по някакъв друг начин полезен на обществото.

"Не ме изненадва, защото очевидно натам се вървеше от началото на цялата сага с "Апартаментгейт" и такава развръзка беше очаквана", посочи той. Според Веселинов идеята на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е да се скъса с лицата, които по една или друга причина са създали лош имидж на партията и да се търси някакъв нов приемлив образ.

Според Александър Симов от "БСП за България" очевидно има процес на замитане на следите в ГЕРБ. "Няма как да заличиш мазните отпечатъци от местопрестъплението, дори и да накараш Цветанов да емигрира", посочи той и отбеляза, че с оттеглянето му "Апартаментгейт" не става по-малко актуален, както и терасите колкото футболни игрища и къщите за гости.

"Няма как с махането на Цветан Цветанов от политическата сцена и оттеглянето му от политиката, ГЕРБ да си извоюват така желаната прошка, за която халюцинират от нощта на изборите", коментира Александър Симов. По думите му победата на вота не означава прошка. Те победиха на изборите, но това не означава, че хората са забравили какво са направили, посочи той. Според Симов оттеглянето на Цветан Цветанов е едно потвърждение за вина.

ДПС никога не е коментирала и не се е намесвала във вътрешните работи на нито една партия и няма да го направи, заяви заместник-председателят на ПГ на Движението Хамид Хамид.

Той отбеляза, че всяка политическа партия си има своя устав и правила, собствен вътрешнопартиен живот. Коментарът ни е същият както беше и при оставката на Корнелия Нинова - нямаме коментар, това си е работа на самите партии, нас ни интересува ДПС, добави Хамид. Той отклони към ГЕРБ въпроса как оставката на Цветанов от ръководните постове в партията ще се отрази на политическия живот.
/dariknews.bg

Main Menu