Борисов за новите коли на МВР: Много са хубави, икономични и бензинови

12 Юни 2019 12:44

 

"В МВР никога не са били по-добре окомплектовани, заяви премиерът Бойко Борисов в Дирекция "Жандармерия“ по време на церемонията, на която бяха връчени ключовете на нови автомобили на областните дирекции на МВР. Според думите на министър-председателя с 9 млн. лева са закупени 346 возила.

"Благодаря на отчето, че дойде да благослови момчетата. С тези коли преследват престъпници, трябва да се придвижват бързо. Много са хубави автомобилите, 6 скорости, близо 130 коня, много икономични, бензинови“, посочи Борисов.

"Взимаме бензинови автомобили, защото виждате рестрикциите към дизела в Европа вървят с бясна скорост. А може и да дойде време и в България да се произвеждат“, коментира премиерът.

"Мисля, че полицаите, които ги карат, ще бъдат доволни, защото са много по-добри от старите коли“, изтъкна той. По думите му, от времето, когато е бил главен секретар, досега, разликата в окомплектоването на МВР е "от земята до небето".

"Тези лампи отгоре на автомобилите са от ново поколение, не изгарят като старите. През нощта да могат да се обозначават и по магистрали, и по пътища“, допълни още Борисов.

Main Menu