Прокуратурата с подробности за обиска срещу Прокопиев

12 Юни 2019 17:04

 

Шефът на Специализираната прокуратура Димитър Петров обясни, че акцията, която се провежда в офисите на "Алфа финанс холдинг" е заради повдигнатото обвинение срещу Иво Прокопиев и други лица от миналата седмица.

"Днес получихме разрешение от Специализирания наказателен съд за претърсване на офиса на "Алфа финанс Холдинг". Целта на това претърсване е да се намерят документи, които считаме, че са необходими за разследването", сподели пред медиите Петров.

Документите, които търсят прокурорите, са свързани с покупко-продажбата на "Каолин". Става дума за продажбата на акции от завода. Предприятието беше приватизирано през 90-те, след това придобито от "Алфа финанс Холдинг", а през 2012 г. продадено на немски инвеститор.

Петров посочи още, че претърсването на офиса на Прокопиев не се отнася до неговата издателска дейност.

 

"Все още на седмия етаж на сградата, където е офиса на бизнесмена, има прокурори, които продължават работата си. Оказва им се съдействие", обясни още той.

По думите му нещата, които прокуратурата е влязла да търси в офиса, са намерени. "Един от обвиняемите е на място, заедно с неговите защитници", поясни още той, но така и не посочи име.

Main Menu