Обособяване антитерористичен център

13 Юни 2019 07:00

Правителството работи по създаването на обособен антитерористичен център, в който да бъде съсредоточена работата на службите в това направление. Това заяви по-рано днес министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът информира, че подготовката по изграждането на атитерористичното звено вече е започнала. Той уточни, че и в момента има такъв център, но трябвало да се направи реорганизация и експертите в сферата да бъдат концентрирани на едно място. Отделени са средства, избрано е и мястото, но структурата няма да бъде публична, допълни Борисов.

"Случаят в Пловдив ни даде основания, за да можем да заключим информацията в максимално кратък брой хора, както се казва поименно. В подобни времена просто много малко хора трябва да работят по случаите. Много тихичко ще го направим", каза премиерът, цитиран от БНТ.

 

Той коментира случая с 16-годишния младеж от Пловдив, за когото се твърди, че е бил вербуван от ДАЕШ и подготвял терористичен акт на територията на областния град.

Борисов е на мнение, че не е имало как властите да не съобщят публично за случая с радикализирания младеж. Това обаче не била причината за изтичането на информация. Той отрече прокуратурата и МВР да имат вина за изтичането на данни по случая.

Main Menu