Протест в Гоце Делчев, искат си телевизията и интернета

14 Юни 2019 20:17

 

Жители на Гоце Делчев излязоха на протест заради спирането на телевизионния и интернет сигнал след акцията на ГДБОП в няколко града в Югозападна България. Липсата на интернет затрудни и работата на общината в Бобов дол и администрацията на училищата в Кюстендил, съобщава БНТ.

Спирането на "Кабел САТ-Запад" блокира почти напълно работата на общинската администрация в Бобов дол.

''Обмяната на документооборота става по електронен път, не можем да изпращаме документи, не можем да получаваме имейли, не можем да получаваме кореспонденция, това заяви Детелина Борисова, зам.-кмет на община Бобов дол.

В Кюстендил освен жителите интернет услугите на кабелния оператор ползват и всички училища. В Природо-математическата гимназия са притеснени, че без интернет може да възникне проблем, защото в сградата се намира оценителският център за областта за предстоящото национално външно оценяване на седмокласниците.

 

Всички изпитни материали пристигат по интернет. Цялата организация е направена така и има много стъпки, които ние в училище да направим, справяме се със ситуацията, но не е приятно, тъй като има и сериозна кореспонденция между институциите, заяви от своя страна Елена Стоилова - временен и.д. директор на ПМГ-Кюстендил.

Недоволните от спирането на телевизията и интернет, потребители в Гоце Делчев започнаха подписка с искане за незабавно възстановяване на сигнала. От бизнеса в региона казаха, че спирането на интернета от вчера вече им носи и загуби.

Един от протестиращите заяви: ''Като търговец ползвам техните услуги. Хората не могат да си плащат по никакъв начин'', а друг попита: ''Целият Благоевградски и Кюстендилски окръг са блокирани, къде го има това? Кой ще ни върне парите на нас, които сме ги дали по договор и сме платили. Ще има ли обезщетения''?

Потребителите на единия от кабелните оператори пък признаха, че не получават касови бележки или фактури, когато си плащат сметките, а техническо лице минава по домовете да събира парите.

Асоциацията на кабелните оператори "Клуб 2000", чийто членове са проверяваните телевизии заяви в декларация, че "акцията на прокуратурата и ГДБОП обслужва корпоративни интереси на организации, които целят ликвидиране на конкуренти и разчистване на пазари, използвайки държавни органи и структури.

Main Menu