Кабелните оператори осъдиха репресията на ГДБОП върху малкия и средния бизнес

19 Юни 2019 20:22

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната. Това заявяват в свое официално становище от Браншовата асоциация на българските телекомуникационни оператори по повод акцията на ГДБОП в офисите на няколко кабелни оператора.

Те са категорични, че не приемат начина, по който е била извършена операцията на ГДБОП и посочват, че липсва информация дали в конкретния случай са установени нарушения по реда на Закона за авторското право и сродните му права и дали са спазени всички процедури за налагане на санкции на нарушителите.

Дори това да било така обаче, от БАБТО недоумяват защо служители на силови ведомства изземват техника за доставка на интернет и разпространение на телевизионни програми, за които тези оператори имат сключени договори и не са свързани с предполагаеми закононарушения.

От Асоциацията подчертават, че е нарушено фундаменталното човешко право за получаването и разпространяването на информация.

 

Зад декларираните добри намерения прозира форма на репресия върху малкия и средния бизнес в страната, посочват те.

Според тях опитите за заглушаване на гласа на малкия и среден бизнес ще доведе до изкривяване на пазара и до повишаването на цените за услугата за крайния потребител.

Main Menu