ДСБ чакат дарения, за да върнат около 50 000 лева надвзети субсидии

26 Юни 2019 11:51

Около 50 000 лева имат да връщат на републиканския бюджет от ДСБ заради по-големите партийни субсидии. Това призна пред bTV председателят на партията о.р. ген. Атанас Атанасов. Трябва да съберем дарения, защото нямаме пари, каза Атанасов.

Тази сага започна от това, че се установи, че Министерството на финансите злоупотребявайки с правомощията си е наддавал дълго време и отговорността е на министър Владислав Горанов - разхитил е пари от държавния бюджет. Това министерство си има глава, този е човекът, който се разпорежда с държавните пари, каза ген. Атанасов.

Борисов направи този остър ход, направи нещо, което знаеше, че няма да е прието (искането субсидиите да са 1 лев - б.р.), но един месец се занимаваме с това, че политическите партии получават (повече) пари, обясни партийният лидер.

Законопроектът през 2001 г. в мотивите е записано, че субсидиите за партиите от държавата са основна антикорупционна мярка за присъсединяване на БГ в ЕС. Борисов сега каза - не ви трябват субсидии, търсете си пари от спонсори, обясни случващото се Атанасов.

Това е провокация за отклоняване на общественото внимание, смята бившият шеф на разузнаването.

Запитан има ли опит да се прикрият част от действията на партията (БСП) в учебниците по история, които описват периода 1944-89 г., Атанасов каза, че са предупредили, че носталгиците по комунизма ще се опитат да възстановят този период.

Министърът на образованието излезе с позиция, защото беше оказан обществен натиск. При тази власт няма последователна оценка за комунистическия режим, каза Атанасов по повод премиера Бойко Борисов.

"Когато му е необходимо, той вади историята с убития си дядо, след това го виждаме сниман до паметника на Тодор Живков. Властта е тази, която определя рамките", каза Атанасов.

"Написали, че по времето на Тодор Живков се повишавало благосъстоянието на българския народ. Защо имаше корекоми - защото само един тънък сегмент можеше да пазарува там. Трябва обективно да бъдат отразявани фактите. За тази непоследователност става дума.

Припомняме, срещу подмяната на близката ни история в интернет тръгна и петиция. За обективно изучаване на историята се обявиха от "Обединени земеделци", НПСД, "Демократична България", СДС, историци.

Миналата седмица - Борисов гласува за продължаване на санкциите за Русия, а Караянчева сега отиде в Русия да се обяснява, че сме приятели", каза съпредседателят на "Демократична България".

Според него депутатите трябва да питат председателя на парламента Цвета Караянчева какво свърши в Москва освен да каже, че България ще се опита да бъде мост между НАТО и Русия. Той смята, че това е непоследователност към нашите съюзници.

"По скандала "Скрипал" се скрихме. За какво ни е АЕЦ "Белене", тази измама, този гьол", запита реторично Атанас Атанасов в коментар от вчерашната среща на Караянчева с председателя на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация Валентина Матвиенко.

Припомняме, на 16 март 2010 г. по време на първия си мандат премиерът Бойко Борисов определи АЕЦ "Белене" като гьол./news.bg

 

Main Menu