Паргов: Ако БСП излезе като отбор на местните избори, може да ги спечели

30 Юни 2019 14:21

"Най-важното нещо, което трябва да осъзнаем днес е, че ни предстои битка и тя е решаваща. Решаваща, защото ако европейските избори бяха завръзка, то местните, ще бъдат развръзка и основа за бъдещата национална власт, която БСП така неистово иска, за да покаже какво означава нейната визия за България". Това заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов пред журналисти преди днешния пленум на столетницата.

По думите му, право на председателя на партията Корнелия Нинова е да прави промени и смени в изпълнителното бюри. Лично той самият като градски председател го е правил два пъти в последните 6 години, когато се е налагало по една или друга причина.

Паргов изтъкна, че трябва да се види, какво ще бъде виждането на председателя на партията, с какви мотиви и какво иска да засили предвид предстоящата битка за местния вот.

БСП няма да обсъжда партийната субсидия на днешния пленум, тъй като управляващите отложили въпроса за юли. Калоян Паргов иска да види през юли месец с какво предложение ще излязат и дали те ще седнат на масата на разговорите с другите политически партии.

БСП изхарчили 6 млн. лв., ОП умуват, "Воля" подкрепят намалението

На въпрос на news.bg има ли сили БСП да спечели местните избори, предвид това, че е загубила евроизборите, Паргов отбеляза, че това, че социалистите не са спечелили евроизборите, не означава, че нямат сили да спечелят местните избори.

По думите му всичко зависи от мобилизацията, мотивацията, единството и консолидацията.

"Ако излезеш на една битка консолидиран и единен, говоря за целия отбор и работим в синхрон, очевидно, че шансовете да спечелим месните избори се увеличават драстично", посочи Паргов./news.bg

 

Main Menu