Печат на тази страница

НПСД уважава българския съд и Орхан Исмаилов отново е председател на партията

04 Юли 2019 17:04

Членовете на ИПС на НПСД пулбикуват позиция в която обясняват, че "на 1 юли се проведе заседание на ВКС по повод вписването на Касим Дал за председател на НПСД, до свикването на извънреден конгрес. ВКС само за ден (възможно е да е рекорд) постанови, че отменя решението на СГС и оставя Орхан Исмаилов да изпълнява длъжността председател на НПСД".

Те допълват, че уважават решението на българския съд, и ще го изпълнят.

 

"Що се отнася до Орхан Исмаилов, както до сега той остава председател без партия. Мнозинството от членовете на ИПС, както и всички действащи областни координатори, свалиха доверието си от Орхан Исмаилов като председател още преди неговото отстраняване на 22 януари", пишат от партията.

"От тогава единственото, което се е променило, е че Исмаилов се яви на избори като член на ПП "Воля", опитвайки се да отиде като евродепутат в парламентарната група на Марин Льо Пен, Матео Салвини, Хайнц-Кристиан Щрахе, Геерт Вилдерс и др. крайни националисти и патологични ислямофоби. В изборния ден, избирателите дадоха най-добрата оценка за политическия избор на Орхан Исмаилов - 3110 гласа. Едва ли има какво да добавим", коментира те.

Тъй като по Устав Изпълнителния политически съвет на НПСД е органът призван да ръководи партията, а председателят е длъжен да изпълнява решенията на съвета, ИПС очаква Исмаилов да започне да изпълнява задълженията си и всяка седмица да свиква ИПС.

"Междувременно, делата които водим, за фалшивия протокол, съставен от Орхан Исмаилов на 15 януари продължават. Дори 3110 административни хватки не могат да ти спечелят уважението на хората, ако не си го заслужил", допълват Членовете на ИПС на НПСД.

Припомняме, януари стана ясно, че НПСД се клати от сериозни вътрешни неразбирателства. В разпространена до медиите декларация от НПСД определиха участието на Орхан Исмаилов в коалицията на Марешки - "Воля - българските родолюбци", като еднолично решение.

От своя страна лидерът на партията отрече да е подписвал нещо, а просто отишъл в НС за срещата с Веселин Марешки.

Касим Дал обаче бе категоричен, че ще поиска оставката на Исмаилов.

На 24 януари "Воля" обяви, че ще се явява на евроизборите с широка коалиция родолюбци. Малко по-късно стана ясно, че коалицията на Марешки е пред разпад./news.bg

 

Main Menu