Антон Кутев отдавна не си е говорил с Корнелия Нинова

08 Юли 2019 12:55

"Корнелия има право, през нея минава решението кой да бъде заместник-председател и кой да не бъде". Това каза пред Би Ти Ви вече пониженият досегашен зам.-председател на парламентарната група на БСП Антон Кутев.

По думите му противоречията са нормални. Кутев ще се раздели с поста и на председател на парламентарната комисия по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите.

 

Понижението за него означава по-малко възможности за реализиране на полезни неща. Вече няма да има пълни мандати, коментира социалистът.

Според него причината за освобождаването му са противоречия с Нинова относно водената политика в БСП.

С лидера на социалистите Кутев отдавна не е разговарял лично. Не става въпрос за разчистване на сметки, а по-скоро за предупреждение, ако думите на лидера не се чуват. Кутев има проблем с популистки решения като излизането на партията от парламента.

Изходът на местните избори ще покаже кой ще бъде новият лидер на социалистите. За момента обаче Нинова е демократично избран водач, който трябва да задържи поста.

Борисов не е стигнал до ниво държавник, а политиката на ГЕРБ е популистка, критикува Кутев във връзка с изказването на Сергей Станишев преди дни, който определи премиера като "държавник".

Цялата държава е с краката нагоре, а Борисов се занимава от 10 години само с магистрати и пътища, допълни той.

Корнелия искаше да промени партията, тук идва вътрешнопартийният сблъсък за степента на рокадите, изрази мнение Кутев. Той се надява на местните избори партията да спечели мандат в София. В момента БСП била на ръба и социалистите нямали право да пропиляват никакъв шанс.

Main Menu