Йордан Цонев: В СИК да няма броене от човешка ръчичка, протоколите са "парцали и са срам за България"

10 Юли 2019 19:35

 

От ДПС са твърдо против отмяната на машинното гласуване. Партията предлага на следващите парламентарни избори да се гласува изцяло без хартия.

"Позицията ни е против промените в Изборния кодекс за отмяната на машинното гласуване. Искаме в СИК да няма броене от човешка ръчичка", обяви заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев по време на обсъждането в Правна комисия на измененията в Изборния кодекс.

„Тук чухме много аргументи против машинното гласуване. Аз искам да ви кажа защо ДПС настоява за машинно гласуване. Ние искаме в СИК всички пороци, които има там вследствие на това броене, да бъдат избегнати. За това сме отворени, вероятно ще вземем участие, ще се помъчим да потърсим различни варианти вместо машинно гласуване, машинно броене“, каза още Цонев.

"Предложихме машините да не се взимат под наем. Ние предложихме кой да изработи софтуера, което е сравнително проста софтуерна задача в сравнение с това, което правят българските софтуеристи“, каза Цонев и отчете, че за България това е проста задача.

 

Според Цонев протоколите са "парцали и са срам за България".

Main Menu