Валентин Касабов: Отстранихме Сидеров, защото не идва на работа

10 Юли 2019 22:20

 

„Голяма част от колегите от „Атака” не идват на работа. Отстранихме Волен Сидеров, защото не идва на работа, не си върши задълженията, не можем да функционираме като група”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” по Нова телевизия Валентин Касабов, съпредседател на ПГ на „Обединени патриоти”, НФСБ.

По-рано през деня стана ясно, че Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на „Обединените патриоти”. Това е било решено на заседание на групата на малката коалиция. Лидерът на „Атака" е бил свален от поста с 20 гласа от общо 27 депутати в ПГ. Неговите народни представители не са присъствали на въпросното заседание. ВМРО и НФСБ пък са поели съвместно ръководството на групата.

„Идеята ни е да продължим напред с останалите колеги от „Атака”. Няма драма! Това, че един човек не се е справил с работата, той си е отишъл. Може да е имал други ангажименти, но в продължение на 1 година той не идва на работа”, каза още Касабов.

Според него в „Атака” има качествени хора, с които можело да продължи работата, но трябвало малко дисциплина.

„Сидеров трябва да преглътне, ако е достоен политик”, коментира Касабов.

Относно датата на документа и кога е съставен той, Касабов заяви, че е имало грешка, която днес е била поправена.

Що се отнася до възможността за Коалиционен съвет, Касабов каза, че Симеонов и Каракачанов отдавна искат такъв съвет, но „по една или друга причина не може да се намери време от страна на Бойко Борисов”.

Main Menu