Печат на тази страница

Кошлуков в интересна връзка с член на СЕМ

12 Юли 2019 16:50

 

Розита Еленова от Съвета за електронни медии (СЕМ) не смята, че е в конфликт на интереси заради факта, че новоизбраният генерален директор на БНТ Емил Кошлуков е бил кум на брат ѝ Теодор Михайлов. Това заявява тя в интервю за БНР, цитирана от "Евроком".

Тя поясни, че има ситуации, в които членовете на СЕМ могат да бъдат разглеждани като „изпаднали в конфликт на интереси, но конкретният случай не е такъв“.

Еленова не изключва възможността да има обжалване на избора на двамата генерални директори, „защото едно демократично общество допуска това като нещо нормално“.

"Жълтото присъства в нашия живот. Кандидатите трябва да имат воля и характер, за да издържат“, коментира тя.

 

Според нея краят на периода по избор на генерални директори на двете обществени медии е белязан и от негативна кампания срещу някои от кандидатите за поста.

„Въпреки че сме избрани от квотата на парламента, професионализмът е преобладаващ в нашата работа… Съветниците, с изключение на един (Иво Атанасов от квотата на БСП – бел. ред.), сме аполитични, не показваме пристрастията си“.

„Политически пристрастия за кандидатите за генерален директор на обществена медия не бих допуснала под никаква форма“, твърди Розита Еленова.

Main Menu