Печат на тази страница

ДПС иска машинно гласуване и машинно преброяване

12 Юли 2019 17:29

Провалът на сегашното управление е неизбежен. Въпросът е състоянието на държавата. А демокрацията е заплашена. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след заседанието на Централния съвет на партията. Цел на ДПС е да защити демокрацията се казва в декларация на партията приета днес.

Полулистко-националистическото управление е провал, заяви Карадайъ, като бе категоричен, че отговорността за това е на ГЕРБ. Бедността расте, омразата и разделението продължават, заяви лидерът на ДПС и допълни, че се нарушават правата и свободите на гражданите.

Изборните правила се променят всеки момент, смята той. Не се гарантирали честни и свободни избори. Направен е опит да се компрометира машинният вот, според него. Цената на това плащаме всички ние, каза Карадайъ.

Ние от ДПС сме за машинно гласуване, подчерта лидерът на партията, опровергавайки заявката от от страна на ГЕРБ, че ще получат подкрепата за промените и на ДПС, освен на ОП и "Воля". Нещо повече - партията предлага и машинно преброяване.

Според Карадайъ управляващите необосновано искат отмяна на машинния вот. Машинното гласуване щяло да елиминира субективния фактор в изборния процес. Машинното гласуване и преброяване на бюлетините щяло да минимизира грешките.

ДПС иска държавата да купи машините и те да са нейна собственост. Държавата може да осигури и да направи машинното гласуване, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

На въпрос за днешния провален пленарен ден, Карадайъ обясни, че така искали да пресекат опити да се правят внушения по адрес на партията.

Дали във вторник ще се регистрират на извънредното заседание, ДПС ще заседава и тогава ще реши.

Иначе днес ДПС изготвило критериите за издигане на кметове и общински съветници. Целта им е да запазят или разширят влиянието си в местната власт.

Main Menu