Печат на тази страница

Воля няма да подкрепи сделката за Ф-16 в пленарна зала

15 Юли 2019 16:16

"Воля" няма да подкрепи сделката за Ф-16. Това заявяват от партията в своя официална позиция по повод днешното решение на правителството да отпусне на военното министерство 2,1 млрд. лева за закупуване на осем изтребителя от САЩ. От ръководството на "Воля" са категорични, че няма да подкрепят в пленарна зала сделката, която трябва да бъде внесена за ратификация до края на седмицата.

Депутатите от партия "Воля" ще гласуват против закупуването на изтребителите и в комисията по отбрана, насрочена за утре, и в комисията по бюджет и финанси, насрочена за сряда, посочва се в позицията.

От партията напомнят, че именно зам.-председателят на Народното събрание и лидер на "Воля" Веселин Марешки първи се е обявил против сделката, тъй като тя не била в интерес на българския народ.

За нас това е най-големият грабеж в най-новата история на България след фалита на КТБ, категорични са от партията. Според тях модернизация на армията може да има, ако най-напред се модернизират здравеопазването и образованието, а пенсиите и доходите станат европейски. Марешки посочва, че това трябва да са основните приоритети.

Main Menu