БСП-Варна свали доверието си от Борислав Гуцанов

15 Юли 2019 17:26

Социалистите във Варна свалиха доверието си от градския председател на партията Борислав Гуцанов. Това стана на заседание на Изпълнителното бюро. Информацията бе съобщена от лидера на партията Корнелия Нинова след изнесено заседание на ръководството в морската столица.

Мотивите за сваленото доверие са слабото представяне на последните избори, противоречия в организацията и кухи структури. Сред тях е и липса на обществено доверие.

Временно на поста на Гуцанов ще застане Христо Боев. В началото на септември ще се проведе градска конференция, която да избере нов местен лидер.

Припомняме, Борислав Гуцанов бе арестуван в дома си пред малолетните си деца през 2010 г. по операция "Медузите". По-късно България бе осъдена по тази операция и за ареста на Гуцанов бяха платени 40 000 евро.

В морската столица левите са обсъждали чистотата на въздуха, отражението му върху здравето на жителите и гостите на Варна. Говорили са и за тежкото състояния на инфраструктурната система като са споменали, че заради канализацията при по-обилен дъжд, Варна се превръща в езеро. В Приморско, Младост, Владиславово боклукът не се извозва.

" Варна е град с големи, но неоползотворени възможности за икономиката. Пред нас стои въпросът за изграждане на индустриална зона. В областта се очертава демографския проблем, здравеопазването и поминъка. Оттук ще стартираме една национална кампания - подписки за допитване до жителите по местни проблеми", каза Нинова.

Целта на подписките по важни за хората в общината въпроси е хората да си кажат мнението, да се изготвят решенията и тези решения да залегнат в платформата на левицата за изборите.

Относно дискутирания днес в София нов здравен модел, Нинова се обяви за запазване на статута на НЗОК. Тя беше категорична, че предложенията на левицата са в противовес с модела, лансиран от правителството.

Лидерът на БСП припомни, че алтернативният модел съдържа няколко основни неща - акцент върху държавно и общинско здравеопазване, наредба за определяне на заплатите на специалистите и лекарите, изграждане на здравния модел на регионален принцип, където се обединяват спешна помощ, доболнична и болнично лечение./news.bg

 

Main Menu