Новият член на СЕМ - аграрен специалист с успех 3,89

18 Юли 2019 19:43

Новият член на Съвета за електронни медии (СЕМ) Галина Георгиева е завършила висшето си образование във филиала на УНСС във Враца със специалност "Аграрна икономика" и среден успех от дипломата Добър 3,89". Оценката ѝ от държавния изпит е 5,00, а в програмата на специалността няма нито една свързана с медийната материя дисциплина.

Биографичната справка бе качена на страницата на Народното събрание.

Георгиева получава първата си и единствена диплома за висше образование (степен бакалавър) през 2007 г., като паралелно с това работи на неназована в автобиографията си позиция в Нова телевизия. От факсимилето на трудовата ѝ книжка се вижда, че е била наета като... телефонен оператор в административния отдел, а по-късно се прехвърля в отдел "Продажби".

В няколко дружества като "Нетера" и "Телехаус" тя работи като търговец и консултант "Продажби".

Темата за професионалната подготовка и евентуалната обвързаност на Георгиева бе повдигната още в парламента, веднага след като депутатите гласуваха тя да заеме мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтече. Галина Георгиева влиза в СЕМ от т.нар. парламентарна квота, чрез която се назначава трима от общо петимата членове. Кандидатурата ѝ бе издигната от ГЕРБ, като я номинира лично председателят на Комисията по култура и медии Вежди Рашидов.

 

Името на новия член на съвета е слабо познато в медийната общност. Посочено бе, че тя идва от организацията за колективно управление на сродни права в музиката ПРОФОН. Справката показва, че в ПРОФОН Георгиева работи едва от месец март 2019 г.

В автобиографията си тя посочва, че е "адаптивна и с желание за идентифициране на нови възможности"; че "упражнява преценката си и работи съобразно установените норми и ред в организацията" и че е "добре организирана и ориентирана към решение, които насърчават положителни отношения". Допълва, че е "специалист в телекомуникационните услуги и познание в медиите".

Main Menu