Цвета Караянчева: Да вземем пример от Рожен, за да сме по-обединени

20 Юли 2019 15:36

Трябва да вземем пример от Рожен, за да бъдем по-разумни, по-мъдри и по-обединени в името на България, заяви пред журналисти на Рожен председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Според нея Рожен е уникален събор, който "пази традициите и ни прави по-силни, защото тук се отваря сърцето и душата".

 

Цвета Караянчева и председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова са сред гостите на Събора на народното творчество и животновъдството "Рожен 2019". Не спираме да се надяваме, че ще намерим съгласие по темите, които са от национално значение, коментира Даниела Дариткова. Тя допълни, че ще предадат на колегите си от всички парламентарни групи посланието от Рожен за единство и обединение. Искрено вярваме и продължаваме да работим в тази посока, винаги сме били за диалог и за обединение на усилията, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

За съжаление не успяхме да се обединим по темата с национално значение вчера за ратификацията на договорите за Ф-16, коментира Цвета Караянчева. Тя допълни, че все пак има национално отговорни теми, по които намират диалог с представителите на другите политически сили в търсене на общо решение.

Над 200 хиляди посетители са преминали през съборното селище на Роженските поляни вчера и днес, според данни на организаторите.

"Девойко, мари, хубава", изпълнена от 28-годишната Рейчъл от Тексас, бе най-аплодираната изява през втория ден на Роженския събор. Младата американка посещава за първи път България, след като вече е влюбена в българския фолклор. Рейчъл разказа пред журналисти, че сама е научила българските песни, слушайки ги от записи в интернет. Допълва, че е очарована от първата си среща с България, която, по думите й, има най-хубавата фолклорна музика с най-сложния ритъм.

Main Menu