Антимафиоти отведоха работодателя на обвинения в кибератаката срещу НАП

23 Юли 2019 23:45

При акция на ГДБОП във фирмата, където работи единственият досега обвиняем за хакерската атака срещу НАП Кристян Бойков, беше отведен и управителят на дружеството Георги Янков. Това съобщи репортерът на bTV Петър Нанев.

По-рано днес ГДБОП влезе в офисите на TAD Group, където работи Бойков. Цялата техника е иззета, каза пред бТВ Любен Казанлиев, адвокат на Янков.

Работодателят на Кристиян Бойков беше отведен след повече от 6-часов обиск в офиса на фирмата. Преди два дни той беше категоричен пред bTV, че няма да предостави на разследващи данните от компютъра на обвиняемия за атаката негов служител.

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви по-рано днес, че атаката е имала поръчител и подбудител и може да е била и с икономическа цел. Според него данните са разпространени и с политическа цел.

Бяха показани и детайли какво се е съхранявало в един от иззетите му компютри на обвинения в кибератаката.

Кой е подбудителят и изпълнителят от прокуратурата не обясниха. Но потвърдиха, че Бойков е търсил информация с ЕГН-тата на депутата от ДПС Делян Пеевски, на премиера и на главния прокурор. Озаглавил справките - "търсене за Бивол".

Main Menu