Славчо Велков: Ф-16 е най-добрият самолет, който България не може да си позволи

27 Юли 2019 14:51

Допълнителни и неясни разходи има в сделката за Ф-16. Това заяви Славчо Велков, експерт по национална сигурност пред Нова телевизия.

Не се говори за митата, а те ще са около четвърт милиард лева, обясни още той след вчерашните дебати по ветото на президента Румен Радев върху четирите договора за покупка на осем изтребителя Ф-16.

Това е най-добрият самолет, който България не може да си позволи, обясни Велков. Самолетът ще умножава разходите в бъдеще. Плащаме празен чек, критикува бившият депутат от БСП.

Тодор Тагарев, бивш служебен министър на отбраната поясни, че мита ще има ако страната ни реши. Боеприпаси може да си купим, когато ни трябват.

Кафеварка на Румен Гечев не лети с претоварвания, стана ясно от коментара му.

Припомняме, вчера социалистът обясни, че една кафеварка има по-голяма гаранция в сравнение със самолета, който ще купим.

Това е най-добрият изтребител, който можем да си позволим, подчерта Тагарев. Цената била съотносима с цената на шведските изтребители "Грипен".

Тагарев е притеснен дали президентът ще наложи вето върху актуализацията на бюджета, свързана с разходите по сделката. Опасността идва от това да се забави сделката. До 31 юли трябва да платим парите по сделката. По-изгодно е да платим накуп, смята Тагарев.

Main Menu