Екимджиев счита избoра на Гешев за предрешен и притеснителен

28 Юли 2019 21:40

Изборът на Иван Гешев е предрешен. Гледаме един театър за наивници, формална процедура. Притеснително за нас е, че той е единствен кандидат и вече даде заявка, че ще бъде несистемен играч.

Това заяви адвокат Михаил Екимджиев, сред подписалите искането от адвокатурата членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) да проверят етичните и професионални качества на Гешев.

Той направи изявлението в прeдаването "120 минути" по bTV.

Според него, кандидатът вече демонстрира желание за диктаторски начин на управление. За разлика от него, като главен прокурор Сотир Цацаров поне е спазвал някаква куртоазия, привидност, че нещата ще се спазват.

Екимджиев настоя, че смисълът на политическата квота във ВСС не е в това тя да бъде запълнена с партийни фигуранти.

 

Единственият кандидат за поста главен прокурор - Иван Гешев излъчи опасни за бъдещето на прокуратурата послания. Това заяви по-рано адвокат Емилия Недева. Тя е един от адвокатите, подписали искането от адвокатурата.

Гешев заяви, че е приел номинацията за главен прокурор, защото не може да позволи да отиде на вятъра труда на колегите му до този момент. Това като мотив изтъкна зам.-главният прокурор в интервю за БНТ.

Залогът е по-голям, затова ще бъде една идея по-кално, категоричен е Гешев.

 

Искам прокуратурата, отворена към проблемите и болките на хората, заяви Гешев.По думите му прокуратурата в момента се намира в най-добрата си форма, като много неща трябва да бъдат запазени и да се надграждат.

Следователите подкрепиха кандидатурата му./news.bg

 

Main Menu