Печат на тази страница

Иванчева призовава за създаването на партия - "Непослушните"

29 Юли 2019 18:36

Бившият кмет на столичния квартал "Малдост" Десислава Иванчева призовава за създаване на политическа партия с името "Непослушните". Тя обяви решението в своя Фейсбук профил.

Иванчева описва себе си като химик-технолог и икономист, позната като кмет, избран от гражданите в честни избори. "Спрях презастрояването в квартала, осигурих озеленяване, детски площадки и градинки, разкрих имотни измами за милиони. Приемах всичко това като работа, докато не ме спряха по този незаконен и грозен начин. Сега приемам всичко това като лична кауза", обяснява тя.

Основна цел на тази партия, Иванчева определя в отстояване на истинските интереси на гражданите, да защитава техните права и свободи и да спаси реалната демокрация.

"Евроизборите показаха, че ние - Непослушните сме в цяла България. Всяко населено място има своите Иванчева и Петрова, търсещи коренна промяна на съществуващата система", коментира тя.

По думите й, хората от цяла България подкрепят и настояват за обединение около ясни принципи.

Иванчева се позовава на "желанието на всички", за "икономически растеж на страната ни, устойчив бизнес за предприемачите, достоен живот за гражданите на България, чиста околна и здравословна градска среда", партия, "която да се бори със статуквото".

"Гражданско общество от непримирими българи, съхранили своя дух и традиции, отстояващи принципите на реалната демокрация, хора търсещи промяна ... готови да се борят за чиста и свята република, такава, за каквато нашите будители мечтаха и за която дадоха живота си", обяснява бившият кмет.

 

Припомняме, бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова бяха арестувани публично в центъра на София на 17 април 2018 г. Те бяха задържани с безпрецедентно дълъг арест - над 8 часа на централното софийско кръстовище пред Спортната палата. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, които тя взела като подкуп според прокуратурата.

Службите бяха критикувани още тогава за нарушаване на човешките права на обвиняемите. На последното заседание по делото срещу тях обвиненият заедно с тях по-предишен кмет на столичния район "Младост" Петко Дюлгеров се отметна от показанията си, дадени в досъдебна фаза - а именно, че той е бил посредник между Иванчева и бизнесмена Александър Ваклин за рекордно искания подкуп от половин милион евро. Към момента Иванчева и Петрова са под домашен арест.

Десислава Иванчева се яви на изборите за евродепутат и получи подкрепата на 30 310 души, което е 1.55%. Ден след евровота Иванчева заяви, че обмисля да се кандидатира за кмет на София./news.bg

Main Menu