Печат на тази страница

Паника на Острова при твърд Брекзит

02 Авг 2019 07:12

Обединеното кралство може да се сблъска със затруднения за бизнеса, паника сред потребителите и пропуски в оперативната сигурност в рамките на първия месец от сключването на сделка за Брекзит. Това разкрива "Скай нюз". Медията се позовава на вътрешно правителствено проучване.

Уточнява се, че това проучване е направено в последните дни на бившия премиер на Великобритания Тереза ​​Мей. Документът представлява най-лошия сценарий в случай, че Великобритания напусне ЕС без споразумение с Брюксел.

Полученият слайд обобщава най-големите предизвикателства, с които правителството на Обединеното кралство ще се сблъска в първия ден, след първата седмица и в края на първия месец. Според цитираното представяне до края на първия месец след Брекзит британската лираще се установи на по-ниски нива, може би дори с 25% надолу, докато краткосрочните смущения в бизнеса ще бъдат "вероятни". В същия срок правителството очаква недостиг на храна и повишен риск от организирана престъпност и нелегална имиграция.

 

По-рано класифицираният документ на правителството на Обединеното кралство, изтекъл в медиите, предвиждаше, че държавните агенции и ведомства ще трябва да работят при предположението, че ще работят непрекъснато за продължителен период от време в случай на Брекзит без сделка. /news.bg

Main Menu