Приятели на загиналото в аквапарка момче: Нямало е спасител горе на пързалката

09 Авг 2019 14:08

"Ако е имало човек отгоре на пързалката, който контролира движението, това нямаше да се случи". Това заявиха приятели на 18-годишното момче от старозагорското село Кирилово, което вчера загина при сблъсък със свой връстник на екстремната пързалка "Цунами" в аквапарка в Приморско.

Двете момчета били приятели, пристигнали заедно с още няколко младежи на почивка в Китен. Вчера обаче решили да отидат в Приморско, за да посетят аквапарка.

От полицията в Бургас съобщиха, че инцидентът е станал около 15.09 часа, като единият младеж се спускал с краката напред, а вторият - с главата, като се срещнали и сблъскали в улея. Откарани са с екип на "Спешна помощ" в УМБАЛ - Бургас, като 18-годишният младеж от село Кирилово, въпреки оказаната му медицинска помощ, починал от нараняванията си, а старозагорецът след преглед е подписал декларация за отказ от хоспитализация и напуснал болницата.

Загиналото момче се казва Станислав Ганев. Бил ученик в гимназията по строителство в Стара Загора. Догодина трябвало да е абитуриент.

"Екстремен човек от малък е, но не е лош, добричък е", описаха го приятелите му. Тийнейджърите твърдят, че на пързалката горе не е имало човек, който да контролира движението. Такъв човек по принцип трябва да има и долу, но не е имало, каза съученик на загиналия Станислав пред bTV.

Цяла нощ в полицията в Приморско са се водили разпити. Иззети са и видеозаписи от камерите в аквапарка. Родителите на Станислав - Ружа и Галин Ганеви обаче научили за смъртта на сина си от негови приятели.

 

"Знаем, че са се сблъскали глава с глава с негов приятел, тука ни казаха, че бил паднал от два метра височина, а той не е паднал, този който бил там, спасител, го награбил там и го изнесъл, може той да го е увредил, всичко е възможно. Никой не ни се обади. Дори от болницата не ни се обадиха", казаха почернените родители пред БНТ.

Днес ще бъде извършен повторен оглед на водната пързалка, а се очаква по-късно днес от Регионалната дирекция за строителен контрол и Комисията за защита на потребителите да кажат дали и те ще извършат проверка на водното съоръжение.

Main Menu