Печат на тази страница

Съдът прекрати делото срещу Елена Йончева за къщата в Барселона

12 Авг 2019 13:15

Софийският градски съд (СГС) прекрати гражданското дело за клевета, заведено от Иван Саздов срещу Елена Йончева поради неизпълнени от ищеца указания на съда да заплати в срок държавната такса от 40 000 лeва, явяваща са 4% от стойността на иска", това съобщиха днес от съда.

"След изтичане на законовия срок за обжалване, определението за прекратяване на делото е влязло в сила", се допълва само в лаконичното съобщение до медиите.

Това означава, че ищецът Саздов не е атакувал акта на прекратяване пред втората инстанция.

Бизнесменът Иван Саздов заведе граждански иск в размер от 1 млн. лв. в края на май. Седмица преди това Йончева внесе в прокуратурата сигнали с документи, свързани с прехвърляне на фирми на братовчед на премиера Бойко Борисов. В единия от сигналите е споменат бизнесменът Иван Саздов като представляващ офшорната фирма "Palms Enterprises" (Overseas) LTD, като се твърди, че фирмата е изпратила по сметка на "EMA BGS SL" 1.7 млн. евро, представлявана от Борислава Йовчева, а по-късно от нейния баща.

 

За тази къща бе споменато за първи път в записите "Яневагейт" през 2015 г. от бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева, която свърза името на Борисов с покупката.

 

Иван Саздов е създател на тенис клуб "Банкя". Той беше в инициативния комитет, издигнал Бойко Борисов за кмет през 2005 г. Тогава Саздов отрече да е купувал имот в Барселона и да има офшорка "Палмс Ентерпрайсиз", която е превела 1,7 милиона евро.


 

Main Menu