Политолог: Има две хипотези пред Слави Трифонов

12 Авг 2019 14:50

Принципно е добре да има нови и различни политически субекти. Огромна част от избирателите не са припознали своите представители, така че има място за нови партии в ляво, и в дясно, и в центъра. Така политологът Татяна Буруджиева коментира пред Lupa.bg. влизането на Слави Трифонов в политиката

Предизвикателство пред тази нова политическа партия е, че тръгва на местни избори. Аз лично очаквах, след толкова дълго канене влизането в политиката на Слави да се случи на евровота.
Защото неговият проект не е неочакван и бе въпрос на време да го обяви. На национални избори много по-отчетливо хората могат да преценят потенциала на една нова партия и какво тя може да представи. На местни избори това е изключително трудно, но ще бъде интересно да видим как ще се представи, каза доц. Буруджиева.

Тя допълни, че оттук нататък възможните хипотези са две. Едната е партията на Слави да предложи листи в големите градове и да издигне кандидатури или пък да подкрепи силни кандидати, за да може знаково да демонстрира своята сила там, където има набрани повече избиратели и там, където не е необходимо силно и активно организационно действие. В този случай ще се залага на популярността на дадения кандидат и на агитацията през медиите. Следователно ще се търси доверие и интерес у избирателите през вече познати лица и вече популярни хора.

Второто е да се търси много знакова победа.

Тук също има обичайни заподозрени. Знаем, че се очаква г-жа Манолова да се кандидатира за кмет на София. Също така знаем, че по повод на референдума за промяна на избирателната система те работеха заедно, обясни Буруджиева.

Според нея, предвид позициите, които е изразявал г-н Трифонов, той ще се позиционира по-скоро в дясното пространство, отколкото в лявото. Възможно е и той и неговата партия да откажат да говорят за ценности, както впрочем прави и БСП напоследък

Main Menu