Кошмарни опашки на ГКПП „Капитан Андреево“

15 Авг 2019 19:16

За да се премине от Турция в България се чака 4 - 5 часа на ГКПП „Капитан Андреево“. Липсва всякаква организация и подготовка за интензивния трафик, който е напълно очакван, алармираха пред frognews.bg преминаващи през пункта.

Очаквано, след интензивния трафик в посока към Турция за празниците, сега хората се връщат обратно към Западна Европа. Никой обаче не си е направил труда на българския граничен пункт да направи организация за очаквания интензивен трафик.

 

„През турския пункт се преминава за около час, което всички приемат с разбиране. Фактът, че вече повече от 3 часа чакаме да преминем през българските гранични власти, граничи с абсурд. Засиления трафик не е инцидентен, всяка година, заради празника Рамазана мюсюлманите, които живеят в Западна Европа се прибират в Турция, за да са с близките си и след това се връщат. Няма информация да има проблем или срив в системата на границата. Не виждаме какво оправдание може да има за подобна липса на организация и чакането с часове.“, коментираха пред Фрог изнервени от чакането туристи.

 

По думите им повечето пътуващи, след като минат граничния пункт, ще пътуват още поне 5-6 часа докато стигнат до крайната си дестинация в България. Те, както и хората, които само преминават през страната ни, след такова забавяне, са изтощени от жегата и изнервени, което е предпоставка за произшествия по пътищата.

Main Menu