Отец Иван отказа да влезе в болница и разказа за нападението

15 Авг 2019 20:44

Отец Иван, който по-рано беше ранен, а негов помощник наръган с нож при нападение в приюта в Нови хан, отказа да бъде транспортиран в болница. Той е с прорезрна рана на лявото ухо и на място главата му беше превързана от лекар. 35-годишният му служител, който е с прорезни рани в лявата част на гърба, беше приет в болница "Света Анна" в София.

Отец Иван обаче смята, че всичко с него е наред и няма нужда да влиза в болнично заведение. Пред журналисти той разказа какво се е случило. Докато стоял в двора на дома заедно с майка и дете, влязъл бащата и започнал да заплашва жената. Заедно с помощника си опитали да я защитят.

 

"Влиза един младеж разярен отвънка и тя като видя: "Олеле, детето ми!". Взе да пищи. Той ѝ се е обаждал по телефона и ѝ е казвал, че ще дойде и ще вземе детето и нея ще я заколи. И аз я завардих така, после рипна връз мене и така едно такова, не знаеш кой кого бие", каза свещеникът, цитиран от БНТ.

Въпрсната жена, която се казва Павлина, пък сподели, че бившият й приятел няколко пъти я е заплашвал и се е опитвал да я напада.

"Посягал е на мене, посягал е на детето. Няколко пъти му казах, че не искам да съм с него, но той ме заплаши, че ще ми вземе детето, ще направи да ме изгонят от тука нарочно, за да сме на улицата, за да го вземат малкия. Аз отказах с него да скитам и поради тази причина той полудя".

Самият нападател също е бил в този дом, но е изгонен. Отец Иван каза, че причината е, че са го хващали с наркотици.

 

По-рано от МВР съобщиха, че 26-годишният мъж е криминално проявен. След нападението се опитал да избяга, но бил заловен. Установено е, че е бил пиян и под въздействието на дрога.

Main Menu