Затвор за две български джебчийки в Лондон

16 Авг 2019 15:57

С 18 месеца затвор за джебчийство получиха две български гражданки, заловени от полицията в Ковънт гардън в британската столица Лондон, информира вестник „Ивнинг стандард“, цитиран от БНР.

 Британското издание нарича жените "нагли" и разказва обстойно как са били заснети от камера в магазин да бъркат в джобовете и чантите на пазаруващи граждани. В същото време били толкова ловки, че успели да задигнат и дрехи от щандовете на магазина. Само за десет минути откраднали стотици паунди.

23-годишната София Иванова и 48-годишната Тотка Димитрова са били засечени от цивилни служители от транспортна полиция на 29 юли, още при излизането им от станцията на близкото метро, заради съмнителното им поведение. След като били засечени и от камерите в магазина двете жени били арестувани. Още на следващия ден в съда те са се признали за виновни и са получили по 18 месеца затвор. Наредено им е още да платят по 122 паунда обезщетение на техните жертви.

Инспекторът от транспортна полиция Тим Уикс изтъква пред вестника, че това е била много показателна акция как цивилни екипи могат да заловят престъпници и да ги осъдят в рамките на 24 часа. Лиса Гарет от лондонската полиция казва, че през цялата година се работи неуморно за предотвратяване на джебчийства и кражби, но по това време на годината, когато в Лондон има много посетители, престъпленията от този характер са неимоверно много.

Main Menu