БСП: Ковачки от Сейшелите кандидат за АЕЦ Белене

22 Авг 2019 15:54

БСП е в шок от абсурдите в държавата. За месец юни-юли-август българското производство плаща най-скъпата цена на тока в Европа. Това обяви на брифинг заместник-председателят на столетницата Кирил Добрев. По думите му пазарът на ток у нас е такъв, че производителят на бюреци и банички в Гърция плаща по-малко за български ток, изнесен от нас, отколкото производителят на бюреци и банички до Съдебната палата в София., пише news.bg.

Добрев директно атакува Христо Ковачки, който станал монополист, и припомни, че за това алармираха преди време и бизнес организациите в страната.

 

След Васко да Гама от село Рупча имаме Христо Ковачки от Сейшелите, захапа Добрев твърдението на КЗК, че не на всички търговци на ток собственик е Ковачки, а такива има и от Сейшелите. Милиони лева спечелил бизнесменът за летните месеци от монополното си положение. Според Добрев, Ковачки продава ток по-скъпо и от американските централи.

Такава абсурдна държава няма, възмути се социалистът, според когото Ковачки имал и свои хора в ГЕРБ и вкарал дори и двама депутати.

114 милиона лева дължи бизнесменът на държавата, като 109 милиона лева са дължимите суми само за осигуровки. Кирил Добрев смята, че Ковачки поема и ръководството и на "Топлофикация - София". В същото време Ковачки се явява за стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене".

Левите искат да сезират прокуратурата за казуса Ковачки от Сейшелите.

Main Menu