В жегите село на воден режим

29 Авг 2019 18:54

От края на юли шуменското село Лозево е на воден режим, предаде БНР.

Населеното място се захранва от 3 водоизточника, които са почти пресъхнали. Селото е разделено на 3 части и те получават вода през 24 часа. Кмета Милко Цанев каза, че от ВиК - Шумен са идвали в Лозево на оглед заради два запушени участъка от водоснабдителната система. По думите му, вече втора седмица работата, която са обещали да започнат, не е стартирала.

 

"Писал съм до кмета на общината, че понастоящем населеното място се водоснабдява от плитки водоизточници - каптаж "Чатал бунар", каптаж "Силоза" и дренаж "Бялата вода", дебитите на които силно се влияят от падналите валежи, трайното засушаване и годишните сезони. Възможността за осигуряване на допълнителни водни количества е включване на нов водоизточник към водоснабдителната мрежа на с. Лозево и на една чешма извън селото", посочи той.

Управникът на с. Лозево очаква бригадата от ВиК да отстрани проблема в най-скоро време. Другият вариант според Милко Цанев е да бъде включен допълнителен водоизточник, който да увеличи дебита на подавана вода към селото с още литър в секунда.

 

Main Menu