МО спря продажбата на местността "Герени" край Созопол

30 Авг 2019 15:36

Прекратена е тръжната процедура за продажба да поземления имот в местността "Герени", община Созопол, съобщиха от Министерството на отбраната.

Министър Красимир Каракачанов е издал заповед за прекратяване на процедурата за провеждане на търга за продажба на поземления имот с идентификатор № 67800.1.187 с площ 19,847 дка.

Военният имот е в Созопол, местност "Герени", община Созопол. След обявяване на търга, министър Каракачанов е обявил проверка, на базата на която е спрял процедурата за продажба.

 

Предстои възстановяване на сумите на участниците за закупени тръжни книжа и внесени депозити за участие в търга по банков път.

Имотът е на около 200 м от морето и пясъчните дюни. В непосредствена близост до него са къмпинг "Роял бийч" и ваканционните комплекси "Блу ориндж" и "Хасиенда бийч".

 

Припомняме, преди два дни собственици сигнализираха, че около 20 дка на брега на морето се предлагат на търг от Министерството на отбраната. Имотът се намира край къмпинг "Градина" край Созопол. Парцелът е бивше военно поделение, което е сред най-атрактивните места по Черноморието.

 

Main Menu