Симеонов: И без атакистите оставаме коалиционен партньор

04 Сеп 2019 14:34

Отговорът на лидера на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов не закъсня. Пред медиите той коментира, че е очаквал четиримата депутати да напуснат "Обединени патриоти". Те са зрели хора и си е тяхно право, както се изрази Симеонов. "Ние протегнахме ръка към тях, оставихме ги в групата с оглед на техните професионални качества, но те решиха да излязат. Тяхно право е", каза още той.

Симеонов увери, че "Обединени патриоти" остават като група, наименование и като коалиционен партньор със своите особености и изисквания към управлението на държавата.

 

По думите му напускането на депутатите от "Атака" не е приятно, защото третата по големина парламентарна група става четвърта и то след ДПС.

 

"За съжалението това беше неизбежно и аз не мога да коментирам и обсъждам решението на нашите колеги", заяви Симеонов, но потвърди, че смята за правилно решението за изключване от групата на тези, които не са идвали на работа. Припомняме, че в края на юли месец от ОП бяха изключени лидерът Волен Сидеров и депутатите Десислав Чуколов и Павел Шопов.

С другите депутати, които не са били изключени, патриотите били работили добре. Днешното им решение обаче се приема. За Валери Симеонов е важно групата дали се състои от четири-пет случайно останали в зала души или 27. Симеонов не се срамува от случилото се.

Припомняме,през юли месец отново с провал завърши поредният опит на Обединените патриоти да се съберат и разберет как ще се работи в парламента. ВМРО и НФСБ обвиниха в саботеж Волен Сидеров. Това беше първият и единствен опит патриотите да се съберат, след като двете партии свалиха Волен Сидеров от поста председател на парламентарната група.

След провеждането на изборите на ЕП войводите се отказаха от заеманата до този момент позиция на умиротворител между "Атака" и НФСБ, включително и буквално, когато военният министър Красимир Каракачанов сложи синя каска.

След оставката си Валери Симеонов се върна в парламента като депутат, а пропукванията в коалицията продължиха да се увеличават, а Обединените патриоти не се разбраха и се явиха самостоятелно на изборите за европейски парламент. Още в изборната нощ се разбра, че ВМРО са в конфликт със Сидеров, възмутени от нападки от негова страна по време на предизборната кампания.

Разединяването на Обединените патриоти започна още в късната пролет на 2018 година, като достигна своя пик в конфликта между лидерите Волен Сидеров и Валери Симеонов.

Main Menu