Опашки от коли на границите с Гърция, Турция, Румъния и Сърбия

08 Сеп 2019 19:48

Интензивен е трафикът на границите с Гърция, Турция, Румъния и Сърбия, съобщиха от МВР.

 

На границата със Сърбия на ГКПП "Калотина" трафикът е натоварен на вход и на изход за леки автомобили. На границата с Република Северна Македония движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Гърция на ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" трафикът е интензивен на вход и на изход за леки и товарни автомобили.

 

На всички гранични пунктове с Турция има много чакащи шофьори на вход за леки автомобили и на изход за товарни автомобили.

На границата с Румъния на ГКПП "Дунав мост - Русе", ГКПП "Дуранкулак" и на ГКПП "Кардам", трафикът е интензивен на вход и на изход за леки и товарни автомобили.

От съображение за безопасност, поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа, обслужваща фериботната връзка "Оряхово - Бекет", от 8 септември ще работи само в светлата част на денонощието - от 08.00 ч. до 22.00 часа.

В следобедните часове се образува голямо задръстване преди Симитли и по магистралата "Струма".
Интензивен е трафикът, а на моменти се получават и тапи, на главен път Е-79 в района на пътен възел Симитли-Банско, където се сливат двата потока – от Банско и ГКПП „Кулата-Промахон“.

Катастрофи на две магистрали - "Хемус" и "Тракия" затрудниха движението и предизвикаха образуване на колони от автомобили.

Main Menu