Бойко Борисов: Не съм казвал, че се отказваме от Шенген

12 Сеп 2019 14:28

 

„Трябва да направим околовръстен път, който да свърже от двете страни Божурище, обикаляйки града, и да го свържем с магистралата за Сърбия, защото всичко отива на Запад и съответно към западната и източната тангента, „Марица“, „Тракия“, за Азия и морето“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че днес у нас се прави икономика, заводи, хиляди ТИР-ове с продукция напускат България, затова и износът ни е най-голям за всички времена.

„Не съм казвал, че сме се отказвали влизането от Шенген. То е важно както за репутацията на България, така и за облекчения режим при пътуване на българските граждани. Единствената страна, която усилено е против влизането ни в Шенген е Холандия и го прави от егоистична гледна точка“, подчерта Борисов.

Министър-председателят заяви още, че по време на разговор със своите западни партньори е заявил, след като ни искат в Шенген, да ни подкрепят, а не всеки, който дойде у нас да заявява на думи, че ни иска в Шенгенството простанство, но нищо да не следва от това.

Main Menu